نوشته شده توسط : نگار

از آنجا که انعطاف‌پذیری این نوع سیم در مقایسه با سیم مفتول بسیار بیشتر است، سیم افشان در مواردی که به حرکت سیم در حالت‌های مختلف نیاز است، مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ به همین دلیل است که از این سیم به‌عنوان یکی از پرفروش‌ترین سیم‌های بازار الکترونیک، یاد می‌شود. از دیگر امتیازات این سیم که به سیم کلاس پنج نیز مشهور است، می‌توان به مقاومت بیشتر آن در مقایسه با سیم‌های مفتول اشاره کرد که به موجب فاصله‌ی بیشتر سیم‌های به هم تابیده شده، حاصل شده است. قیمت سیم افشان در سایت زیتون مشاهده کنید.

موارد استفاده سیم‌های افشان

مورد اصلی استفاده سیم‌های افشان در صنعت و ساختمان‌سازی است، اما جالب است بدانید، کاربرد این سیم‌ها صرفا به این دو حوزه محدود نیست و این روزها در تولیداتی همانند لوازم صوتی و تصویری و برخی آلات موسیقی مانند گیتار الکتریک از این سیم بهره گرفته می‌شود.

انواع سیم‌های افشان

سیم‌های افشان بسته به نوع هادی به‌کار رفته در آن، به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند؛ سیم افشان با هادی مسی، سیم افشان با هادی آلومینیومی و سیم افشان با هادی آلومینیومی پوشش‌شده با مس. از نظر قیمتی، نوع مسی این سیم از دو نوع دیگر گران‌تر است اما دلیل این تفاوت قیمت در درازمدت خود را نشان خواهد داد.

نکات مهم در خرید سیم‌های افشان

پیش از خرید سیم‌های افشان باید به چند نکته مهم توجه کرد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به آنیل بودن یا نبودن هادی مس استفاده شده، یکسان بودن قطر نامی مفتول‌های موجود و بالا نرفتن جریان مصرفی کابل در شرایط مختلف، اشاره کرد. از سوی دیگر، همانند هر کالای دیگری، تولید سیم‌های افشان نیز نیازمند رعایت برخی استانداردهاست. بنابراین، در ساخت این سیم‌ها باید از استانداردهای ISIRI 607 02 ایران و IEC 06 60227 جهانی تبعیت کرد که متاسفانه در برخی موارد شاهد حضور سیم‌های تقلبی و بی‌کیفیت در بازار هستیم.



:: بازدید از این مطلب : 56
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 26 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نگار

کابل شیلددار به کابلی گفته می‌شود که دارای لایه‌ی محافظ داخلی باشد. این نوع کابل می‌تواند اطلاعات جاری در کابل را در برابر تداخلات الکتریکی (نویزها) و فشارهای مکانیکی محافظت کند.

این نوع کابل‌ها هم برای انتقال سیگنال‌های آنالوگ و هم برای تبادل سیگنال‌های دیجیتال کاربرد دارند.

از انواع کابل شیلد دار می توان به کابل افشان شیلد دار ، کابل شیلد دار صوتی، کابل شیلد دار بافته و ... اشاره کرد که در ادامه به بررسی هر یک می پردازیم.

کابل شیلد دار چیست

در مدارات کنترل و فرمان اگر از کابل‌های شیلد دار استفاده نشود، به علت وجود نویز سیگنال‌ها دستخوش تغییر می‌شوند و در نتیجه پارامترها به درستی منتقل نخواهند شد. در این صورت در سیگنال‌های دریافتی خطا مشاهده خواهد شد.

شیلدها انواع مختلفی دارند که براساس شرایط کار برای هر کابل طراحی و استفاده می‌شوند. از شیلد در کابل‌های برق فشار متوسط و قوی نیز استفاده می‌گردد که جریان‌های نشتی و ولتاژ القائی را به زمین برمی‌گردانند.

شیلد استاتیک

شیلد استاتیک جهت جلوگیری از ایجاد نویز در دسته‌ای از کابل‌ها یا در کابل تابیده شده استفاده می‌شود که دارای یک لایه پلی استر، یک سیم ارت مسی قلع اندود و یک لایه آلومینیم (فویل) است.

در بعضی موارد برای ایجاد حفاظ بیشتر، روی شیلد نیز از یک نوار پلی استر استفاده می‌کنند . با وصل کردن سیم‌های ارت به زمین، میدان‌های الکترو‌مغناطیسی ایجاد شده نمی‌تواند روی بخش شیلد دار کابل اثر بگذارد.

سیم شیلد

سیم شیلد برای اتصال کابل‌های Coaxial استفاده می‌شود. این نوع سیم‌ها برای سیگنال‌های RF، آنتن‌های رادیوهای غیر حرفه‌ایی، اتصال کابل‌های کواکسیال تک هادی، سیگنال‌های آنالوگ و دیجیتال ویدئویی داخلی و دستگاه‌های تست الکتریکی کاربرد دارند. همچنین سیم شیلد برای فرکانس‌های بالای 4 و 2 گیگاهرتز مناسب است.

در چه مکان هایی باید از کابل شیلد استفاده شود؟

کابل شیلد دار در مکان‌‌هایی استفاده می‌شود که نویز وجود دارد؛ به عنوان مثال اطراف دکل‌های مخابراتی و ارتباطی که کابل‌ها در معرض بار الکتریکی قرار دارند و یا شدت امواج الکترومغناطیس بالا است.

بدین ترتیب استفاده از کابل‌های شیلد دار در ساختمان‌های عادی (مسکونی) لزومی ندارد. هرچند استفاده از این نوع کابل در ساختمان‌های عادی موجب جلوگیری از بروز نویز در آینده می‌شود.

به همین علت است که در ساختمان‌های جدید کابل شیلد دار به کار گرفته می‌شود. به‌طور‌کلی از کابل شیلد دار در هر مکانی که نویز وجود داشته باشد قابل استفاده است



:: بازدید از این مطلب : 52
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 26 اسفند 1399 | نظرات ()